10 λόγοι για να δω δερματολόγο

Η βούρτσα μαλλιών σας φαίνεται να συλλέγει μερικές τρίχες περισσότερες από την προηγούμενη ημέρα. Υπάρχει ένα νέο σπυράκι στο πρόσωπο σας. Το πρόσωπό σας εμφανίζει έντονο κόκκινο χρώμα σε ορισμένες περιπτώσεις. Πρόκειται για κοινά γεγονότα, τα οποία – στις περισσότερες περιπτώσεις – δεν προκαλούν ανησυχίες.

Έτσι, όταν είναι μια αλλαγή στο χρώμα, την υφή ή άλλο  χαρακτηριστικό στο δέρμα μήπως πρέπει να ανησυχείτε; Και πώς ξέρετε πότε θα δείτε έναν δερματολόγο;

Δείτε τις περιπτώσεις για τις οποίες θα πρέπει να δείτε ένα δερματολόγο.

 1. ΑκμήΟι ενήλικες δεν είναι ανοσιακοί, και υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σπυράκια από ότι μπορεί να σκεφτείς. Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από τη χρήση του λάθος καθαριστικό σε μια ανισορροπία ή κάτι εσωτερικό. Εάν η ακμή σας είναι κάτι περισσότερο από μια περιστασιακή ενόχληση και δεν μπορείτε να την ξεφορτωθείτε, επικοινωνήστε με έναν δερματολόγο.
 2. Πληγές, Έρπης: Κάποιες πληγές, κάποιες φουσκάλες πυρετού ή στοματικό έρπη,  οφείλονται σε λοίμωξη των χειλιών, του στόματος ή των ούλων . Είναι μικρές, συχνά οδυνηρές, φουσκάλες που εμφανίζονται πάνω ή κοντά στο στόμα. Θα πρέπει να φύγουν από μόνες τους, αλλά εάν επιμένουν ή εμφανίζονται συχνότερα από μία φορά ή δύο φορές το χρόνο, ήρθε η ώρα να μιλήσετε με έναν δερματολόγο
 3. Πιτυρίδα: Η ήπια πιτυρίδα μπορεί συχνά να ελεγχθεί με εξειδικευμένα σαμπουάν και θεραπείες . Ωστόσο,  αν ο κνησμός του τριχωτού της κεφαλής σας παρεμποδίζουν την καθημερινή σας ζωή, θα πρέπει να ζητήσετε ιατρική συμβουλή από δερματολόγο. Η σοβαρή ή επιδείνωση της πιτυρίδας μπορεί να οφείλεται σε άγχος, περιβαλλοντικές αλλαγές ή ανισορροπίες στο σώμα σας.
 4. Τριχόπτωση: Τα μαλλιά σας αυξάνονται συνεχώς και αντικαθιστώνται, γι ‘αυτό και η απώλεια έως 150 τριχών ανά ημέρα είναι απολύτως φυσιολογική. Ωστόσο, η υπερβολική απώλεια μαλλιών είναι ένα σημάδι ανώμαλο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική βαφή μαλλιών ή στην υπερβολική χρήση θερμών εργαλείων styling, ορισμένων φαρμάκων, ορμονικών ανισορροπιών ή υψηλών επιπέδων στρες. Σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείτε μία δερματολογική κλινική.
 5. Ονυχομυκητιαση
  Γυναίκα μετά τη θεραπεία ονυχομυκητίασης στον Πειραιά

  Ζητήματα νυχιών: Όταν το νύχι σας χωρίζεται από το δέρμα, μπορεί να οφείλεται σε δερματική νόσο, λοίμωξη ή πρόσφατο τραυματισμό. Ο δερματολόγος σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια από αυτά προκαλούν τα προβλήματα των νυχιών σας, για να σας προτείνει την καλύτερη θεραπευτική επιλογή. Η πυκνότητα των νυχιών, από την άλλη πλευρά, μπορεί να προκληθεί από ψωρίαση των νυχιών , το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί με τοπικά ή προφορικά φάρμακα με συνταγή.

 6. Εξάνθημα του δέρματος: Τα δερματικά εξανθήματα μπορεί να είναι οδυνηρά, ζεστά στην αφή ή απλά ενοχλητικά. Ενώ διαφορετικοί τύποι εξανθήματος μπορεί να προκληθούν από οτιδήποτε, από την ευαισθησία σε ένα προϊόν περιποίησης του δέρματος έως μια κατάσταση του δέρματος, ορισμένα εξανθήματα αξίζουν μεγαλύτερη προσοχή. Ένα όπως επισημαίνει η Δρ Μπαλαμώτη, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι δακτυλιοειδούς, μολυσματικού (αλλά θεραπευόμενου) μύκητα.
 7. Έκζεμα: Παρόλο που μπορείτε να δοκιμάσετε θεραπείες χωρίς συνταγή, ίσως εξακολουθείτε να προσπαθείτε να βάλετε το έκζεμα σας υπό έλεγχο. Εάν τα εκζέματα σας παρεμποδίζουν στην καθημερινή σας ζωή, ένας δερματολόγος μπορεί να σας προσφέρει εναλλακτικές επιλογές.
 8. ψωριαση
  Γυναίκα στον Πειραιά μετά τη θεραπεία για την ψωρίαση

  Ψωρίαση: Μια αυτοάνοση κατάσταση, η ψωρίαση μπορεί να επιδεινωθεί από ορισμένους περιβαλλοντικούς παράγοντες και άλλα προβλήματα υγείας. Εάν προσπαθείτε να ελέγξετε την ψωρίαση σας, ίσως είναι καιρός να κλείσετε ραντεβού με τον δερματολόγο σας.

 9. Γήρανση του δέρματος: Ο ήλιος, η ρύπανση, η καθημερινή φροντίδας του δέρματός σας και ορισμένες συνήθειες του τρόπου ζωής μπορούν να επηρεάσουν πόσο γρήγορα το δέρμα σας. Εάν το δέρμα σας φαίνεται να εμφανίζει σημάδια γήρανσης ταχύτερα από ότι θα έπρεπε, ο δερματολόγος σας μπορεί να συστήσει μια αλλαγή στον τρόπο φροντίδας του δέρματος σας.
 10. Υπερβολική εφίδρωση: Η εφίδρωση είναι μια απόλυτα φυσιολογική λειτουργία του σώματος. Εάν εργάζεστε ή βρίσκεστε σε μια αγχωτική κατάσταση, ιδρώτας δεν είναι τίποτα να ανησυχεί. Είναι μόνο ο τρόπος του σώματός σας να  ψύχεται. Ωστόσο, ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, συμπληρώματα ή φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική εφίδρωση. Εάν αισθάνεστε ότι ιδρώνετε περισσότερο από το φυσιολογικό ή όταν δεν πρέπει να είστε ιδρωμένοι, μιλήστε στο δερματολόγο σας για να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος.

Leave a comment