Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Τι είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία-θεραπεία PRP είναι μία καινοτόμος και απόλυτα ασφαλής μέθοδος ανάπλασης και φυσικής αναζωογόνησης του δέρματος. Γίνεται με συστατικά του ίδιου μας του αίματος. Η μέθοδος βασίζεται στις αναπλαστικές ιδιότητες των αιμοπεταλίων του αίματος. Οι περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται είναι το πρόσωπο, το ευαίσθητο δέρμα του λαιμού και του ντεκολτέ, τα χέρια και το σώμα. 

Συχνές ερωτήσεις για την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Η θεραπεία PRP αναδομεί το δέρμα με απόλυτα φυσικό τρόπο. Συντελεί στη φυσική αναζωογόνηση του κολλαγόνου, στην ανανέωση και σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος. Με την αυτόλογη μεσοθεραπεία βελτιώνεται η υφή, ο τόνος και η ελαστικότητα του δέρματος.

Η μεσοθεραπεία PRP είναι ιδανική για:

  • Σύσφιξη χαλαρωμένου δέρματος
  • Μείωση ρυτίδων
  • Ενυδάτωση δέρματος
  • Βελτίωση ουλών ακμής
  • Βελτίωση ραγάδων σώματος

Η εφαρμογή της μεσοθεραπείας PRP  είναι εύκολη και ασφαλής. Απαιτείται να γίνει μία αιμοληψία αίματος. Ακολουθεί φυγοκέντρηση του αίματος και απομονώνονται τα αιμοπετάλια και οι αυξητικοί παράγοντες. Το δικό μας πλάσμα  εμπλουτισμένο σε αιμοπετάλια με φυσική διαδικασία εγχύεται στο δέρμα μας είτε μέσω μικροενέσεων με πολύ λεπτή βελόνα, είτε με τη χρήση ειδικής συσκευής με μικροβελόνες-roller.

Η θεραπεία PRP έχει εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας. Η χρησιμοποίηση του δικού μας αίματος καθιστά τη μέθοδο απόλυτα ασφαλή. Διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης και τα αποτελέσματα είναι απολύτως φυσικά.

Σπανίως μπορεί να εμφανιστούν εκχυμώσεις (μελανιές) στα σημεία έγχυσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθεί μία ήπια ερυθρότητα, που υποχωρεί σταδιακά μετά από 1-2 ημέρες.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Στη δερματολογική μας κλινική αντιμετωπίζουμε συνήθη και σπάνια προβλήματα του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και των βλεννογόνων. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας αν χρειάζεστε συμβουλευτική υποστήριξη ή αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP.

Dr Μπαλαμώτη Ευγενία, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος

    ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP| ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ | DR ΜΠΑΛΑΜΩΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ | ΠΕΙΡΑΙΑΣ