Μολυσματικό κήριο

Τι είναι το μολυσματικό κηρίο;

Το μολυσματικό κηρίο είναι μία οξεία επιφανειακή λοίμωξη του δέρματος που οφείλεται είτε στο χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο είτε σε ένα βήτα αιμολυτικό στρεπτόκοκκο ή και στους δύο μαζί. Η νόσος είναι συνήθης στα παιδιά. Είναι μεταδοτική και οι εξάρσεις εμφανίζονται σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία.

Συχνές ερωτήσεις για το υαλουρονικό οξύ

Το μολυσματικό κηρίο εμφανίζεται με τη μορφή φυσαλίδων που έχουν κυκλική μορφολογία – κυκλικό σχήμα. Οι φυσαλίδες σπάνε γρήγορα και το περιεχόμενο που έχουν, αποξηραίνεται και σχηματίζει χρυσίζουσες εφελκίδες – κρούστα. Οι θέσεις που εντοπίζεται κυρίως είναι το πρόσωπο και ιδίως η περιοχή γύρω από τη μύτη και το στόμα καθώς  και τα άκρα. Οι βλάβες μπορεί να είναι μονήρεις ή πολλαπλές.

Η θεραπεία με τη χρήση του κατάλληλου τοπικού αντιβιοτικού είναι συνήθως αποτελεσματική.  Σε περιπτώσεις, όπου η νόσος επιμένει και εξαπλώνεται, ο δερματολόγος θα σας συστήσει την κατάλληλη αγωγή με αντιβιοτικά από το στόμα καθώς και την ανάλογη τοπική θεραπεία.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Στη δερματολογική μας κλινική αντιμετωπίζουμε συνήθη και σπάνια προβλήματα του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και των βλεννογόνων. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας αν χρειάζεστε συμβουλευτική υποστήριξη ή θεραπεία για μολυσματικό κήριο.

Dr Μπαλαμώτη Ευγενία, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος

    ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΚΗΡΙΟ| ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ | DR ΜΠΑΛΑΜΩΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ | ΠΕΙΡΑΙΑΣ