Νήματα προσώπου

Τι είναι τα νήματα;

Τα νήματα είναι ένας τύπος διαδικασίας όπου χρησιμοποιούνται προσωρινά ράμματα για την ανόρθωση του χαλαρού δέρματος. Αντί να απομακρθνθεί χειρουργικά το χαλαρό δέρμα του προσώπου, ο χειρουργός δερματολόγος απλώς το ανασηκώνει.

Πρόκειται για χειρουργικά νήματα) που εισάγονται στον ιστό του δέρματος για προσωρινή στήριξη του προσώπου και του άνω λαιμού. Είναι λιγότερο επεμβατική από τις χειρουργικές μεθόδους και προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα από τα λέιζερ.

Εκτός από το ότι είναι ιδανικά για την ανύψωση του δέρματος, τα νήματα καταπολεμούν τη γήρανση με άλλο τρόπο: προκαλώντας την “θεραπευτική ανταπόκριση” του σώματος και προκαλώντας στο σώμα να κατευθύνει μεγάλες διαρροές κολλαγόνου σε περιοχές που έχουν υποστεί επεξεργασία. Αυτό είναι σημαντικό λόγω του ζωτικού ρόλου που παίζει το κολλαγόνο στη διαδικασία γήρανσης.

Συχνές ερωτήσεις για τα νήματα προσώπου

Η διαδικασία διαρκεί 60-90 λεπτά. Το δέρμα καθαρίζεται καλά και ένα κάλυμμα εφαρμόζεται για να καλύψει τα μαλλιά σας. Ο γιατρός θα επισημάνει γραμμές στο δέρμα όπου θα εισαχθούν τα νήματα για να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα. Μόλις βρεθείτε σε μια άνετη θέση, θα κάνει έγχυση τοπικού αναισθητικού σύμφωνα με αυτές τις γραμμές. Στη συνέχεια τα νήματα εισάγονται χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σωληνάριο κάτω από το δέρμα. Μόλις τοποθετηθούν όλα, τα νήματα σφίγγονται στη θέση τους.

Δεν απαιτείται επίδεσμος. Η υπάρχουσα ασυμμετρία του προσώπου είναι απίθανο να εξαφανιστεί, αλλά θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να βελτιωθεί αυτό.

Τα νήματα προσώπου είναι πολύ ευέλικτα, επιτρέποντας πρακτικά την επεξεργασία όλων των επιφανειών του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των:

  • Φρύδια
  • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια
  • Μάγουλα
  • Ρυτίδες μετώπου
  • Ρυτίδες γύρω από το στόμα
  • Γραμμή γνάθου
  • Λαιμός

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που παρουσιάζουν τα νήματα προσώπου έναντι του λίφτινγκ είναι ο πολύ μειωμένος χρόνος αποκατάστασης. Και αυτό οφείλεται στη μη χρήση γενικής αναισθησίας.

Επίσης οι επεμβάσεις με νήματα προσώπου είναι χαμηλού κινδύνου επιπλοκών μιας και είναι σχεδόν μη επεμβατικές. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας κίνδυνος σχηματισμού ουλών, σοβαρών μωλώπων, αιμορραγίας ή άλλων επιπλοκών.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν ερεθισμό, λοίμωξη ή νήματα που γίνονται ορατά κάτω από το δέρμα τους. Αν συμβεί αυτό, ωστόσο, τα ράμματα μπορούν απλά να αφαιρεθούν και το πρόσωπο του ασθενούς θα επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση.

Το δέρμα σας ανυψώνεται αμέσως μετά από διαδικασία ανύψωσης νήματα, καθώς τα νήματα παρέχουν στήριξη για την ανύψωση του δέρματος στη νέα του θέση. Μπορεί να το δέρμα να φαίνεται ελαφρώς πιο σφιχτό από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά σε περίπου 1 εβδομάδα, θα αρχίσετε να φαίνεστε πολύ φυσικά.

Τα αναζωογονητικά αποτελέσματα χτυπούν μετά από 1-2 μήνες – θα παρατηρήσετε καλύτερη υφή του δέρματος, πιο σφιχτό και ομαλότερο δέρμα. Ο δερματολόγος σας μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο είτε στην αναζωογόνηση του δέρματος είτε στην ανύψωση του δέρματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σας. Ανάλογα με την τεχνική που  χρησιμοποιείται, τα αποτελέσματα θα διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Σε περίπου 9 μήνες μετά τη θεραπεία, τα νήματα θα είχαν διαλυθεί, αλλά τα αποτελέσματα θα συνεχιστούν για πολλούς μήνες. Σας συνιστώ να επαναλάβετε τη διαδικασία 6-9 μήνες μετά την πρώτη διαδικασία, για να επιτύχετε ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα μέχρι 3 ετών.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Στη δερματολογική μας κλινική αντιμετωπίζουμε συνήθη και σπάνια προβλήματα του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και των βλεννογόνων. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας αν χρειάζεστε συμβουλευτική υποστήριξη ή θεραπεία με νήματα προσώπου.

Dr Μπαλαμώτη Ευγενία, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος

    ΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ| ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ | DR ΜΠΑΛΑΜΩΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ | ΠΕΙΡΑΙΑΣ