Γιατί τα μανιτάρια πρέπει να αποτελούν συστατικό φροντίδας δέρματος

Τα μανιτάρια δεν είναι μόνο μια νόστιμη προσθήκη σε πολλά γεύματα, αποδεικνύεται ότι έχουν επίσης αρκετά οφέλη για την υγεία και το δέρμα. Μερικά από τα πιο δημοφιλή μανιτάρια σήμερα, όπως τα μανιτάρια Reishi, έχουν χρησιμοποιηθεί στην φροντίδα του δέρματος για πάνω από 2000 χρόνια. Με τις ρίζες στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, τα μανιτάρια συνδέονται με την αποκατάσταση της ζωτικότητας και βοηθούν στην αντιμετώπιση των ανισορροπιών, από την υποβαθμισμένη ανοσία στο ευαισθητοποιημένο δέρμα, μειώνοντας τη φλεγμονή.

Τα Οφέλη για την Υγεία του Μανιταριού

μανιταρια και δερμα
Καλάθι με μανιτάρια που έχουν ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα

Τα μανιτάρια έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της γενικότερης υγείας σας.  Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μανιτάρια περιέχουν δύο ειδικά αντιοξειδωτικά (εργοθεϊνηίνη και γλουταθειόνη) που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών που μπορούν να συμβάλουν σε όλα από τη νόσο Alzheimer έως τον καρκίνο.

Έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στις αντικαρκινικές και ανοσοκατασταλτικές ιδιότητες των θεραπευτικών μανιταριών αλλά υπάρχει επίσης μια μεγάλη έρευνα σχετικά με άλλες θεραπευτικές ιδιότητες όπως η χοληστερόλη και η αρτηριακή πίεση, καθώς και οι αντιδιαβητικές και αντιφλεγμονώδεις ικανότητες.

Τα οφέλη του δέρματος από τα μανιτάρια

Όταν πρόκειται για τη φροντίδα του δέρματος, τα μανιτάρια χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για τα ελαφρύτερα οφέλη τους (το κογιικό οξύ, ένας γνωστός αποχρωματισμός, βρίσκεται στα μανιτάρια shiitake), αλλά χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, τα μανιτάρια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του ερεθισμού και της φλεγμωνής. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι μια ένωση που βρίσκεται στα μανιτάρια που είναι γνωστό ότι έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης των ρυτίδων.

Τα μανιτάρια είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για υγιές δέρμα, που χρησιμοποιείται εσωτερικά και τοπικά

Όταν καταναλώνονται μανιτάρια όπως το reishi και το shiitake, βοηθούν στην ενίσχυση των φυσικών ασυλιών του σώματος, μειώνοντας την ευαισθησία του δέρματος και βελτιώνοντας την ανθεκτικότητα στα ερεθιστικά του περιβάλλοντος. Τα μανιτάρια ενυδατώνουν επίσης το δέρμα, αλλά για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να τα εφαρμόσετε τοπικά.

Επειδή τα μανιτάρια περιέχουν μεγάλη ποικιλία θεραπευτικών ουσιών (στερόλες, γλυκοσίδες, ένζυμα, πολυσακχαρίτες και ανόργανα άλατα), μπορούν να ληφθούν χαμηλές δόσεις για ήπιες ανησυχίες, όπως η γρίπη και μπορεί να χρειαστούν υψηλότερες δόσεις για την αντιμετώπιση πιο χρόνιων προβλημάτων υγείας. Χαμηλότερες δόσεις μπορούν να επιτευχθούν σε μία μόνο μερίδα μανιταριών ημερησίως. Για υψηλότερες δόσεις, ίσως θελήσετε να λάβετε τα θεραπευτικά συμπληρώματα μανιταριών που θα σας δώσουν αυτό που χρειάζεστε σε τρεις έως οκτώ κάψουλες την ημέρα.

Leave a comment