Μεσοθεραπεία λιπόλυσης

Τι είναι η μεσοθεραπεία λιπόλυσης;

Μεσοθεραπεία είναι μια θεραπεία για διάφορες δερματικές παθήσεις, η οποία περιλαμβάνει την ένεση μικρών δόσεων των θεραπευτικών ουσιών απευθείας σε περιοχές στόχους. Η μεσοθεραπεία επιτρέπει την αντιστροφή ή την παρεμπόδιση πολλών δυσμενών αλλαγών.

Οι θεραπείες μπορούν να γίνουν μόνο από δερματολόγο. Δίπλα από την επίδραση των παρασκευασμάτων, η ίδια η παρακέντηση του δέρματος είναι επίσης σημαντική.

Η επεξεργασία με λιπόλυση χρησιμοποιεί υλικά που περιέχουν εκχύλισμα σόγιας – φωσφατιδυλοχολίνη, η οποία παρουσιάζει λιπολυτικές ιδιότητες. Η ουσία χορηγείται στο βάθος του λιπώδους ιστού. Ως αποτέλεσμα, τα λιπώδη κύτταρα υφίστανται υποβάθμιση, μεταφέρονται στο ήπαρ και απομακρύνονται από το σώμα μέσω των νεφρών.

Συχνές ερωτήσεις για τη μεσοθεραπεία λιπόλυσης

Οι ενέσεις της ουσίας παράγουν την αίσθηση της καύσης και του κνησμού, ο πόνος δεν είναι πολύ έντονος. Το δέρμα είναι κοκκινωπό και εμφανίζεται μικρή διόγκωση. Η τάση της επεξεργασμένης περιοχής παρατηρείται μετά τη θεραπεία. αυτές είναι επιθυμητές παρενέργειες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και τον αντίκτυπο της διαδικασίας.

Ακριβώς όπως στην περίπτωση οποιωνδήποτε θεραπειών με βάση την ένεση, τα αιματώματα μπορεί να εμφανιστούν μετά τη λιπόλυση στον τόπο ένεσης.

Η μεσοθεραπεία λιπόλυσης προκαλεί τη διαδικασία καταστροφής των λιπωδών κυττάρων, η οποία διαρκεί έως 3 εβδομάδες. Σε πολλές περιπτώσεις αρκεί μια θεραπεία.

Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι αυτή η θεραπεία δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τη λιποαναρρόφηση. Είναι σχεδιασμένη για ασθενείς με σωστό βάρος ή ασήμαντο υπερβολικό βάρος. Βοηθά να απαλλαγούμε από τα ανεπιθύμητα, εξαιρετικά δύσκολα να ξεφορτωθούμε, τα αποκαλούμενα «τοπικά κατάλοιπα λίπους». Συνδυάζει απόλυτα τη διατροφή, τις θεραπείες αποστράγγισης και τη σωματική άσκηση.

Ανάλογα με το τμήμα του σώματος, η θεραπεία διαρκεί 20-40 λεπτά. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μετά από μια σειρά 3 θεραπειών σε διαστήματα 3-6 εβδομάδων.

Λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία, μετά την εξαφάνιση της δυσφορίας, συνιστώνται αρκετές θεραπείες αποστράγγισης, π.χ. λεμφική αποστράγγιση  ή λεμφικό μασάζ. Αυτά θα υποστηρίξουν την απομάκρυνση των κατεστραμμένων λιπωδών κυττάρων από το σώμα.

Μην ξεχνάτε να προστατεύετε τις περιοχές στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι ενέσεις (π.χ. μη γρατζουνίζετε τις κηλίδες) μέχρι να θεραπευτούν πλήρως. Η υγιεινή είναι υψίστης σημασίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (οι πισίνες δεν συνιστώνται).

Η μεσοθεραπεία λιπόλυσης δεν ενδείκνυται για:

  • Γυναίκες που είναι σε περίοδος εγκυμοσύνης και θηλασμού ·
  • Άτομα με διαταραχές της πήξης του αίματος.
  • Άτομα με σοβαρή νόσο του ήπατος και των νεφρών.

Πιθανές παρενέργειες της λιπόλυσης μπορεί να αποτελέσουν:

  • Μολύνσεις του δέρματος στις θέσεις των ενέσεων.
  • Αλλεργία στο παρασκεύασμα.
  • Υπερβολική λιπαρότητα.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Στη δερματολογική μας κλινική αντιμετωπίζουμε συνήθη και σπάνια προβλήματα του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και των βλεννογόνων. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας αν χρειάζεστε συμβουλευτική υποστήριξη ή θεραπεία με μεσοθεραπεία λιπόλυσης.

Dr Μπαλαμώτη Ευγενία, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος

    ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΛΙΠΟΛΥΣΗ| ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ | DR ΜΠΑΛΑΜΩΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ | ΠΕΙΡΑΙΑΣ