Πώς να αποτρέψετε τις ρυτίδες. Συμβουλές από την Dr Μπαλαμώτη

Δεν είναι μυστικό ότι με το πέρασμα της ηλικίας έρχονται οι ρυτίδες. Ο τελευταίος αιώνας από μόνο του έχει εισαγάγει τεράστια προϊόντα, θεραπείες και θεραπευτικά σχήματα που υπόσχονται ότι εμποδίζουν τα πρώιμα σημάδια γήρανσης. Για τις γυναίκες όλων των ηλικιών, η ανακάλυψη του τι θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μια σύγχρονη πηγή νεότητας είναι μια ατέρμονη αναζήτηση.

Πάντα, πάντα, πάντα να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο

ρυτιδες προσωπου
Γυναίκα με ρυτίδες στο πρόσωπο λόγω γήρανσης

Πάνω από το 28% των γυναικών κάτω των 25 ετών παραδέχονται ότι ανησυχούν τακτικά για τα σημάδια γήρανσής τους και ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο 42% για τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών και στη συνέχεια 54% για τα άτομα ηλικίας 35-44 ετών. Με πιέσεις που προέρχονται από όλες τις κατευθύνσεις, οι νέοι ενήλικες ανησυχούν περισσότερο από ποτέ για την επίτευξη και τη διατήρηση του νεανικού και υγιούς δέρματος όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η βλάβη από τον ήλιο είναι στην πραγματικότητα η κύρια υποκείμενη αιτία που συμβάλλει στις ανησυχίες για την περιποίηση του δέρματος, ακόμη και αν μπορεί να μην είναι προφανής.

Το αντηλιακό είναι η τάση της φροντίδας του δέρματος για την πρόληψη στα 20 σας αντί για διόρθωση αργότερα στη ζωή. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τις ρυτίδες, τα πρώτα σημάδια γήρανσης και καρκίνων είναι να φοράτε αντηλιακό. Στην πραγματικότητα, δεν αξίζει καν να χρησιμοποιείτε κρέμες ή να κάνετε οποιουσδήποτε τύπους διαδικασιών εάν δεν εφαρμόσετε αυτήν την πολύ βασική και απλή ρουτίνα κατά της γήρανσης.

Τα αντηλιακά προσφέρουν προστασία τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB, με τουλάχιστον 30 SPF. (Εδώ είναι ένα τέχνασμα για να θυμάστε τη διαφορά: σκεφτείτε το A σε UVA για τη γήρανση και το B σε UVB για εγκαύματα.)

Προσθέστε μια ρετινόλη στο οπλοστάσιο κατά της γήρανσης

ρυτιδες μετωπου
Γυναίκα με ρυτίδες στο μέτωπο που προσπαθεί να αντιμετωπίσει

Ένα εκπληκτικό ποσοστό 30% των γυναικών κάτω των 35 ετών χρησιμοποιούν τακτικά αντιρυτιδικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων μία στις πέντε γυναίκες κάτω από την ηλικία των 24. Ο κύριος λόγος είναι να βοηθήσουμε στην επιβράδυνση ή την αντιστάθμιση της απώλειας κολλαγόνου δέρμα. Εκτός από την απώλεια της παραγωγής κολλαγόνου στα είκοσι μας, χάνουμε την υγρασία και την ελαστικότητα στα τριάντα μας, οδηγώντας σε λεπτότερο δέρμα, πιο ευαίσθητο στις ρυτίδες.

Η ρετινόλη είναι μια ενεργός μορφή βιταμίνης Α και παρόλο που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την ακμή, λειτουργεί με την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, την αύξηση του κυτταρικού κύκλου και τη ρύθμιση της κυτταρικού κύκλου.

Στα είκοσι μας θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην πρόληψη, ενώ στα τριάντα μας θα πρέπει να λειτουργούμε γύρω από την κατάλληλη συντήρηση. Η ρετινόλη λειτουργεί για να ελαφρύνει και να αποτρέψει τα σημάδια γήρανσης, να μειώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, να δημιουργήσει κολλαγόνο και ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει καρκίνο του δέρματος.

Leave a comment