Cavitation

Τι είναι το cavitation;

Το cavitation είναι μια εντελώς μη επεμβατική θεραπεία που εκπέμπει υπερηχητικά κύματα στις περιοχές που υπάρχει η κυτταρίτιδα του σώματος, για να βοηθήσει στη μείωση των λιπωδών κυττάρων που προκαλούν την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Με κάθε θεραπεία, τα λιπώδη κύτταρα υγροποιούνται και απομακρύνονται μέσω του λεμφικού συστήματος του σώματος. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία είναι ένας από τους μοναδικούς τρόπους για να μειωθεί η εμφάνιση της επίμονης κυτταρίτιδας.  

Συχνές ερωτήσεις για τo cavitation

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να εμφανιστεί η κυτταρίτιδα. Η γενετική, οι διακυμάνσεις του βάρους, η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και η εγκυμοσύνη είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η απλή ύπαρξη της σε μια γυναίκα είναι συνήθης, καθώς το 90% περίπου των γυναικών παγκοσμίως επηρεάζονται.

Για να κατανοήσετε πώς συμβαίνει αυτή η διαδικασία, πρέπει να ξέρετε πώς το δέρμα σας είναι προσαρτημένο στο σώμα. Το χόριο (στρώμα κολλαγόνου του δέρματος) κάθεται ακριβώς πάνω από το λίπος του σώματος και συνδέεται με μικρές ταινίες. Με την πάροδο του χρόνου αυτές οι ταινίες κολλαγόνου αρχίζουν να χαλαρώνουν, επιτρέποντας στο λίπος από κάτω να αλλοιώσει τον ιστό του δέρματος. Αυτό δημιουργεί μία φλούδα η υφή της οποίας είναι γνωστή ως κυτταρίτιδα.

Μηροί, κοιλιακή χώρα, γοφούς, γλουτούς, πίσω και άνω βραχίονας. Όλες δηλαδή οι περιοχές στις οποίες σχηματίζεται τοπικό λίπος.

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος της κυτταρίτιδας. Υπάρχουν τρεις βαθμοί κυτταρίτιδας:

  1. Βαθμός Ι: Αυτή είναι μια ήπια κυτταρίτιδα που εμφανίζεται μόνο όταν το δέρμα πιέζεται και μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού.
  2. Βαθμός ΙΙ: Η μέτρια κυτταρίτιδα έχει μεταξύ πέντε και εννέα κοιλότητες μεσαίου βάθους και μοιάζει με τυρί cottage.
  3. Βαθμός III: Η σοβαρή κυτταρίτιδα εμφανίζεται παρόμοια με ένα στρώμα με 10 ή περισσότερες βαθιές κοιλότητες.

Οι περισσότεροι βλέπουν τα βέλτιστα αποτελέσματα μόνο με τρεις θεραπείες cavitation (υπερήχοι περίπου δύο εβδομάδων). Συντήρηση μπορεί να απαιτηθεί μετά.

Ναι, είναι μια ασφαλής, Εγκεκριμένη, άνετη και μη επεμβατική διαδικασία με σχεδόν καμία παρενέργεια. Δεν απαιτεί αναισθησία, δεν αφήνει ουλές και δεν απαιτεί μεταγενέστερη θεραπεία. Το cavitation έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει λιπώδεις ιστούς μόνο κάτω από το δέρμα και δεν επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία, τα νεύρα και τους συνδετικούς ιστούς.

Οι χρόνοι θεραπείας με cavitation μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται, αλλά μια τυπική περίοδος θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά.

Όχι, η θεραπεία είναι ανώδυνη.

  • Μια μικρή αίσθηση μυρμηγκίασης ή μούδιασμα στο αυτί μπορεί μερικές φορές να γίνει αισθητή κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
  • Κάποια αίσθηση θερμότητας μπορεί επίσης να γίνει αισθητή κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά χωρίς πόνο.
  • Οποιαδήποτε ελαφρά ερυθρότητα του δέρματος που μπορεί μερικές φορές να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια ή σύντομα μετά τη θεραπεία εξαφανίζεται γρήγορα.

Το cavitation δεν είναι για όλους. Παρόλο που πρόκειται για μια ασφαλή και ανώδυνη διαδικασία, υπάρχουν αντενδείξεις για τη χρήση συσκευών cavitation για τη θεραπεία τοπικού λίπους.

Τέτοιες αντενδείξεις θα εξαρτηθούν από το ιατρικό ιστορικό του ατόμου. Έτσι, τα άτομα με νεφρική ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια, καρδιακές παθήσεις, που φέρουν βηματοδότη, έγκυες, κλπ. δεν είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θεραπεία cavitation.

Η θεραπεία με cavitation θα αποφέρει συχνά άμεσα αποτελέσματα που μπορείτε να αισθανθείτε, να αγγίξετε και να δείτε και μπορεί να είναι μακράς διαρκείας. Ωστόσο, θα παρατηρηθούν πιο σημαντικά αποτελέσματα σε μια σειρά συνεδριών, με βέλτιστα αποτελέσματα στο τέλος.

Μπορείτε να επιτύχετε «μείωση όγκου» των λιπωδών ιστών και «τόνωση του σώματος». Τα αποτελέσματα του cavitation είναι σταδιακά και για αρκετές εβδομάδες καθώς το σώμα σας καθαρίζει τους σπασμένους λιπώδεις ιστούς. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μακροχρόνια εφόσον ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή και ένα πρόγραμμα άσκησης.

Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να εναποθέσετε το λίπος και πάλι στους ιστούς εάν καταναλώνετε υπερβολικό αλκοόλ ή κάνετε καθιστικό τρόπο ζωής.

Τέλος, το αποτέλεσμα μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη διαφορετική δομή του ιστού, την περιοχή θεραπείας, την ηλικία, το μεταβολισμό, τη φαρμακευτική αγωγή και τις αλλαγές στις ορμόνες.

Δεδομένου ότι το λεμφικό σύστημα του σώματος είναι τελικά αυτό που αφαιρεί τα κύτταρα που δημιουργούν κυτταρίτιδα, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι οι θεραπείες cavitation θα είναι πιο αποτελεσματικές.

Η κορυφαία συμβουλή που μπορούμε να μοιραστούμε είναι να ακολουθήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η καθημερινή άσκηση και η δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε άμυλο, χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό τη γενική υγεία σας, καθώς και τα αποτελέσματα του cavitation.

Διατηρώντας τον οργανισμό σας ενυδατωμένο με τουλάχιστον δύο λίτρα νερού την ημέρα είναι επίσης το κλειδί, καθώς βοηθά το λεμφικό σύστημα να τρέξει ομαλά και να είναι σε θέση να ξεπλένει συνεχώς τις τοξίνες.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Στη δερματολογική μας κλινική αντιμετωπίζουμε συνήθη και σπάνια προβλήματα του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και των βλεννογόνων. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας αν χρειάζεστε συμβουλευτική υποστήριξη ή θεραπεία με cavitation.

Dr Μπαλαμώτη Ευγενία, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος

    CAVITATION| ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ | DR ΜΠΑΛΑΜΩΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ | ΠΕΙΡΑΙΑΣ