Επιχείλιος έρπης

Διάγνωση και θεραπεία του επιχείλιου έρπητα

Ο επιχείλιος έρπης είναι μία ιδιαίτερα συχνά ιογενής λοίμωξη. Οφείλεται κατά 80-90% στον HSV-1  (Herpes Simplex Virus) και κατά 10-20% στον HSV-2. Ο ιός μεταδίδεται με άμεση επαφή με ενεργό βλάβη, με επαφή με υγρά του σώματος που περιέχουν τον ιό και παραμένει στον οργανισμό μας σε λανθάνουσα κατάσταση εφόρου ζωής.

Συχνές ερωτήσεις για τον επιχείλιο έρπητα

Συνήθως πριν την εμφάνιση του εξανθήματος μπορεί να υπάρχει ένα πρόδρομο στάδιο με αίσθημα καύσου, κνησμού και νυγμών. Εν συνεχεία εμφανίζονται ερυθηματώδεις κηλίδες που εξελίσσονται σε φυσαλίδες. Οι φυσαλίδες σπάνε, σχηματίζονται εφελκίδες και μετά από περίπου 5-7 ημέρες επέρχεται ίαση.

Στους περισσότερους ασθενείς εμφανίζονται 1-2 υποτροπές ετησίως. Σε καταστάσεις έντονου άγχους και stress, σε περιπτώσεις που η άμυνα του οργανισμού μας είναι πεσμένη (κοινό κρυολόγημα), κατά την εγκυμοσύνη, κατά την έμμηνο ρήση συμβαίνουν πιο συχνά υποτροπές.

Η θεραπεία του επιχείλιου έρπητα γίνεται με αντιικά φάρμακα.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Στη δερματολογική μας κλινική αντιμετωπίζουμε συνήθη και σπάνια προβλήματα του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και των βλεννογόνων. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας αν χρειάζεστε συμβουλευτική υποστήριξη ή ιατρική θεραπεία για την αντιμετώπιση του επιχείλιου έρπητα.

Dr Μπαλαμώτη Ευγενία, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος

    ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΛΙΟΥ ΕΡΠΗΤΑ| ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ | DR ΜΠΑΛΑΜΩΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ | ΠΕΙΡΑΙΑΣ